طرز تهیه سوپ خوشمزه و مقوی برای سرماخوردگی

هیچ‌چیز به اندازه غذاهای گرم و مایع نمی‌تواند حال یک سرماخورده را بهتر کند. اگر شما هم این روزها را با خارش و گرفتگی گلو می‌گذرانید و نمی‌دانید که سرما خورده‌اید یا به ویروس‌های خطرناک‌تری مانند کرونا مبتلا شده‌اید، باید سراغ غذاهای مقوی بروید و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. در این مطلب طرز تهیه یک سوپ ساده، سوپ سرماخوردگی، اما پرخاصیت را به شما آموزش می‌دهیم. غذایی با طعم آشنا و روش پخت ساده که می‌توانید در روزهای بیماری بیشتر سراغش بروید.

در این روزهای سرد پاییزی که اکثر افراد دچار سرما خوردگی های ویروسی می شوند بهترین غذا برای آن ها یک سوپ مقوی و خوشمزه است ما در این مطلب قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه سوپ مخصوص سرماخوردگی را آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه سوپ سرماخوردگی
گوجه فرنگی پوره شدهچهار عدد
پیاز نگینی خرد شدهیک عدد بزرگ
فلفل قرمزیک قاشق چای‌خوری
آب مرغ غلیظدو فنجان
کره پاستوریزه کاله خرید آنلایندو قاشق غذاخوری
آرددو قاشق غذاخوری
نمکیک قاشق غذاخوری
شکردو قاشق چای‌خوری
آب لیمو تازهیک قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شدهدو قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ سرماخوردگی خوشمزه
مرحله اول
معمولا سوپ‌های قرمز را با استفاده از جو یا گندم آماده می‌کنند یا در سوپ رشته گوجه‌فرنگی می‌ریزند؛ اما برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی روش‌های متفاوتی وجود دارد؛ مثلا برای تهیه این سوپ زمستانی، نیازی به استفاده از جو پخته شده یا جو پرک ندارید. برای شروع قابلمه را روی حرارت ملایم گرم کرده و کره را در آن آب کنید. پیاز خرد شده را در کره تفت دهید تا سبک شده و رنگش تغییر کند. حواستان باشد که برای تهیه این سوپ باید پیازها را کاملا ریز خرد کنید. سپس آرد، فلفل قرمز و شکر را هم در پیاز تفت دهید و فورا سراغ مرحله بعدی بروید.
مرحله دوم
آب مرغ را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد کف ظرف نچسبد و به خوبی با آب مرغ ترکیب شود. بعد از به جوش آمدن ترکیب آب مرغ، پیاز و آرد، پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. می‌توانید یکی از گوجه فرنگی‌ها را به جای پوره کردن ریز خرد کنید و ده دقیقه بعد از پوره‌ها در قابلمه بریزید تا در زمان سرو، روی زبان احساس شود.
مرحله سوم
حدود 20 دقیقه به مواد برای جوشیدن در کنار یکدیگر زمان بردهید و در آخر آب لیموی تازه را اضافه کرده و پنج دقیقه بعد سوپ را از روی حرارت بردارید. سوپ زمستانی را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و جعفری‌های خرد شده را برای تزیین روی آن بریزید. می‌بینید؟ برای تهیه یکی از مقوی‌ترین غذاهای زمستانی تنها به حدود نیم ساعت زمان نیاز داشتید.
چند نکته
می‌توانید میزان آرد این دستور را نصف کنید و به جایش دو سوم فنجان جو دو سر پرک شده به آن اضافه کنید.
برای متفاوت شدن طعم این سوپ می‌‌توانید دو حبه میخک به آن اضافه کنید.
اگر وگان هستید به جای کره این سوپ را با روغن زیتون مخصوص پخت و پز آماده کنید.

سوپ مخصوص سرماخوردگی

سوپ مخصوص سرماخوردگی عده ای بر این باورند که سوپ خوردن به خودی خود موجب درمان سرماخوردگی نمی شود و فقط در تسکین گلو درد و سرفه موثر اما پژوهش ها عکس این موضوع را ثابت می کند و سوپ مرغ از داروها و آنتی بیوتیک ها هم موثرتر عمل می کند.

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی
► مرحله اول
معمولا سوپ‌های قرمز را با استفاده از جو یا گندم آماده می‌کنند یا در سوپ رشته گوجه‌فرنگی می‌ریزند؛ اما برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی روش‌های متفاوتی وجود دارد؛ مثلا برای تهیه این سوپ، نیازی به استفاده از جو پخته شده یا جو پرک ندارید. برای شروع قابلمه را روی حرارت ملایم گرم کرده و کره را در آن آب کنید. پیاز خرد شده را در کره تفت دهید تا سبک شده و رنگش تغییر کند. حواستان باشد که برای تهیه این سوپ باید پیازها را کاملا ریز خرد کنید. سپس آرد، فلفل قرمز و شکر را هم در پیاز تفت دهید و فورا سراغ مرحله بعدی بروید.

► مرحله دوم
آب مرغ را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد کف ظرف نچسبد و به‌خوبی با آب مرغ ترکیب شود. بعد از به جوش آمدن ترکیب آب مرغ، پیاز و آرد، پوره گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. می‌توانید یکی از گوجه‌فرنگی‌ها را به جای پوره کردن ریز خرد کنید و ده دقیقه بعد از پوره‌ها در قابلمه بریزید تا در زمان سرو، روی زبان احساس شود.

► مرحله سوم
حدود ۲۰ دقیقه به مواد برای جوشیدن در کنار یکدیگر زمان بردهید و در آخر آب لیموی تازه را اضافه کرده و پنج دقیقه بعد سوپ را از روی حرارت بردارید. سوپ را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و جعفری‌های خرد شده را برای تزیین روی آن بریزید. می‌بینید؟ برای تهیه این غذای مقوی‌ تنها به حدود نیم ساعت زمان نیاز داشتید.

بهترین سوپ برای سرماخوردگی چیست؟

بهترین سوپ برای سرما خوردگی، طرز تهیه سوپ مرغ , طرز پخت سوپ مرغ , مواد لازم برای سوپ مرغ , اموزش اشپزی , نکته های سوپ مرغ خوشمزه همه و همه را در این مطلب برای شما آورده ایم تا بهترین سوپ برای سرماخوردگی و بهبود سرماخوردگی با سوپ را بدانید. سوپ پیش غذایی دلچسب و باب میل افراد زیادی است، سوپ انواع مختلفی دارد که پاسخگوی ذائقه های متفاوت است و در بیشتر رستوران ها به عنوان یک پیش غذای خوشمزه سفارش داده می شود.

 

علاوه بر دلچسب بودن سوپ به عنوان یک پیش غذای عالی ، سوپ ها از خاصیت های زیادی هم برخوردار هستند که بسته به نوع مواد به کار رفته در سوپ دارای خواص متنوع و گسترده ای می شوند.یکی از کاربرد های شناخته شده سوپ که به طور کلی مورد استفاده قرار می گیرد خاصیت ضد سرماخوردگی آن است.

 

اکنون که هوا رفته رفته سرد می شود آمار سرماخوردگی رو به فزونی می رود و سوپ می تواند در بهبود هرچه سریعتر سرماخوردگی به ما کمک کند. حالا اینکه از بین این همه سوپ کدام یک برای سرماخوردگی مناسب تر است ، و بهترین سوپ برای سرماخوردگی چیست؟ در ادامه با هم می خوانیم.

 

 

 

التیام سرماخوردگی با سوپ جوجه

بیشتر افراد بر این باورند که توصیه مادر بزرگ ها برای خوردن کاسه سوپ جوجه یا مرغ در روزهایی که سرماخورده اند، ریشه در باورهای قدیمی آنها داشته و علمی نیست. اما باید بدانید سوپ مرغ بویژه انواعی که با گوشت بلدرچین یا بوقلمون تهیه می شود حاوی پروتئین باکیفیت است و می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت و به طور طبیعی اثرات مخرب ویروس ها و سموم میکروب ها را خنثی کند.

 

به گفته پژوهشگران سوپ جوجه خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند موجب تسکین گلو درد شود و به دلیل دارا بودن نوعی اسیدآمینه قوی این توانایی را دارد که همچون داروهای خلط آور به خروج ترشحات مخاطی از ریه و بینی کمک کرده و بویژه انواعی که با شلغم، کرفس، هویج، پیاز و جعفری مخلوط است کمک می کند تا در حین بیماری راحت تر تنفس کنید.

 

این سوپ اگر با پیاز زیادی تهیه شود مواد گوگردی پیاز می تواند از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت مجاری تنفسی را التیام و به دفع سموم کمک کند. البته تعدادی از متخصصان بر این باورند که در سوپ کودکان از سبزی های حاوی نیترات همچون هویج و اسفناج استفاده نشود، چرا که مواد نیتراتی طی باقی ماندن در سوپ به آنزیمی خطرناک تبدیل و موجب بروز مسمومیت در کودکان شده و با افزایش نیتریت بزاق، سبب تخریب ویتامین A وC در بدن می شود

طرز تهیه ۲ سوپ مقوی و ساده برای درمان سرماخوردگی
منتشر شده در ۱۴-۱۱-۹۷
18457 بازدید
بدون دیدگاه

مدت زمان تقریبی مطالعه : 5 دقیقه

این روزها آمار ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا در اوج است. سرماخوردگی علیرغم اسم و رسم ساده‌اش فرد را چند روزی از کار و زندگی می‌اندازد و گاهی بسیار کلافه کننده است. به همین دلیل بسیاری از افراد دنبال نسخه‌های ساده و سریع برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا می‌گردند. در دوره سرماخوردگی بهترین و مفیدترین غذا انواع سوپ ساده با مواد مغذی و درمانگر برای سرماخوردگی است. از میان انواع سوپ زمستانی طرز تهیه ۲ سوپ ساده برای درمان سرماخوردگی را از سایت آشپزی Food Network در مجله کوروش بخوانید.

 

سوپ جوجه و برنج
سوپ جوجه و برنج یک غذای مقوی و از البته یک انواع سوپ ساده و راحت  درمان سرماخوردگی است.

 

مواد لازم برای ۶ نفر
سینه مرغ با استخوان: ۹۰۰ گرم

هویج متوسط: ۲ عدد خلالی خرد شده

برگ بو: ۱ عدد

نمک: نوک قاشق چایخوری

آب مرغ کم نمک: ۶ پیمانه

کره بدون نمک: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ: ۱ عدد نازک برش زده شده

زردچوبه: ۱ و ½ قاشق چایخوری

شکر: ۱ قاشق چایخوری

برنج: ۱/۳ پیمانه

نعنا تازه و ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری

شوید تازه و ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه
برای درست کردن این سوپ ساده برای درمان سرماخوردگی ابتدا سینه مرغ، پیاز، زردچوبه، هویج، برگ بو و نوک قاشق چایخوری نمک را در یک قابلمه بریزید و سه پیمانه آب مرغ به آن‌ها اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید، وقتی محتوای داخل قابلمه به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا مواد سوپ بپزند.

حتما بخوانید  طرز تهیه 6 اسنک خانگی‌ مقوی و خوشمزه برای افزایش انرژی بدن
در اواسط پخت سوپ در یک قابلمه دیگر کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید. شکر و یک قاشق چایخوری نمک را به کره آب شده اضافه کنید. به این مواد سه پیمانه باقی مانده آب مرغ و و برنج را اضافه کنید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید، وقتی آب مرغ به دمای جوش رسید شعله را کم کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای پخت برنج در آب مرغ کافی است.

مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید و وقتی که کمی سرد شد آن را ریش ریش کنید. مواد داخل قابلمه برنج را در دستگاه غذاساز بریزید و برنج را خوب میکس کنید تا سوپ یکدست و صافه شود. (این کار اختیاری است، می‌توانید سوپ را میکس نکنید) سپس گوشت مرغ ریش شده را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در مرحله بعد هویج‌هایی که همراه با مرغ پخته شده بودند را به ترکیب مرغ و برنج اضافه کنید. شوید و جعفری ساطوری خرد شده را هم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. بعد از ۲ الی سه دقیقه زیر شعله را خاموش کنید و سوپ را با لیموترش سرو کنید.

 

سوپ ساده برای سرماخوردگی؛ سوپ هویج و زنجبیل
مواد لازم برای ۸ نفر
روغن زیتون فرابکر: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز ساطوری خرد شده: ۱ پیمانه

نمک کاشر: نوک قاشق چایخوری

سیر له شده: ۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل ساطوری خرد شده:  ۱ قاشق غذاخوری

هویج: ریز رنده شده: ۱ کیلوگرم

سیب زمینی ریز خرد شده: ۱ عدد متوسط

حتما بخوانید  طرز تهیه املت پنیری ترکیه‌ای مِنِه مِن + طرز تهیه 10 املت ایرانی خوشمزه
استاک مرغ یا سبزیجات کم نمک: ۶ پیمانه

ماست یونانی: ۱ و ۱/۳ پیمانه

عسل: ۱ قاشق چایخوری

آویشن تازه ساطوری خرد شده: ۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه تازه و پودر شده: به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه
روغن زیتون را روی شعله متوسط گاز گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی نمک روی پیازها بریزید. پیاز را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر و زنجبیل را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه هم بزنید و تفت دهید. در مرحله بعد هویج و سیب زمینی، استاک مرغ یا سبزیجات را در یک قابلمه بریزید، پیاز و سیر و زنجبیل تفت داده شده را اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بپزید. هویج و سیب زمینی باید کاملا بپزند و نرم شوند.

در یک ظرف جداگانه ماست یونانی، عسل، آویشن و ½ قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کنید. تمام مواد سوپ را در میکسر یا غذاساز بریزید و با هم میکس کنید تا یکدست شوند. سوپ هویج و زنجبیل باید حالت پوره، کرمی و یکدست داشته باشد. نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید، در صورت دلخواه کمی بادام زمینی خرد شده روی سوپ بریزید و سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *